Telefonische kennismaking

Heb je interesse in begeleiding voor je kind, of wil je eerst afstemmen of coaching op dit moment passend is? Je kan me benaderen voor een korte, vrijblijvende telefonische kennismaking, zodat we kunnen bespreken wat er speelt, waar jouw kind tegenaan loopt en wat de wensen van jullie als ouders zijn voor zowel je kind als voor jezelf. 

Beide gezaghebbende ouders/verzorgers dienen toestemming te geven voor het coachingstraject. Dit geldt ook in geval van scheiding. 

Ouderbegeleiding

 Voorafgaand aan het eerste oudergesprek stuur ik een vragenlijst. Doel hiervan is om het kind – via de ogen van ouders – beter te leren kennen. Bij het eerste oudergesprek gaan we dieper in op de hulpvraag en wensen en geef ik concreet advies waarmee je thuis aan de slag kan. Ieder traject wordt afgesloten met een oudergesprek en soms kan het fijn zijn om ook halverwege een traject samen te evalueren. 

De oudergesprekken zijn zonder het kind. 

Ouderbegeleiding

Een kindercoachingstraject start en eindigt met een oudergesprek; dit zijn gesprekken zonder het kind. Voorafgaand aan het eerste oudergesprek vullen ouders een vragenlijst in. Bij het eerste oudergesprek bespreken we deze vragenlijst, de hulpvraag en wat ouders voor hun kind én zichzelf wensen.  In de oudergesprekken geef ik passende tips en advies zodat ouders beter kunnen aansluiten bij de behoeften van hun kind, er meer onderlinge verbinding komt en ze daardoor weer samen verder kunnen. 

Merk je als ouder dat je je geen raad weet met bepaald terugkerend gedrag van je kind en heb je behoefte aan een uurtje sparren en afgestemd advies, zonder dat je kind door mij gecoacht wordt? Ook dat is mogelijk! Als ouder ben je je soms niet bewust van bepaalde patronen die spelen bij jullie thuis. Ik help om deze patronen inzichtelijk te maken en neem je mee in hoe je als ouder op een ontspannen en krachtige manier hierop kan inspelen.  

Sessies met het kind

In de meeste gevallen komt het kind een aantal keer naar de praktijk. Spelenderwijs ontdekken we waar het kind mee aan de slag wil, waarbij het wordt gestimuleerd om zichzelf te ‘helpen’ en zelf een oplossing te vinden. Dit geeft een enorme boost voor het zelfvertrouwen. In de sessies maken we een uur plezier. Elke sessie is anders en de aanpak is altijd afgestemd op de behoeften en interesses van het kind. Het geeft veel voldoening om kinderen met een grote glimlach naar buiten te zien gaan!

Bij kinderen die last hebben van overprikkeling zet ik – indien gewenst – Prikkelstorm Coachingskaarten in, waardoor zij zichzelf beter leren kennen en hun sensitiviteit of gevoeligheid als kracht gaan zien. Door deze methode leert het kind wat prikkels zijn, wanneer je merkt dat je overprikkeld bent en wat je kan doen bij overprikkeling. Deze werkwijze is ook bijzonder fijn voor ouders die meer inzicht willen krijgen in de gevoeligheid of sensitiviteit van hun kind. 

Daarnaast kan ik bij kinderen (en ouders) EFT (Emotional Freedom Technique, ook wel ’tapping’ genoemd) inzetten. Dit is een zeer effectieve manier om spanning in je lichaam op te ruimen. Ik vertel je er graag mee over! 

Sociale Vaardigheidstraining (SoVa) 

Ongeveer twee keer per jaar geef ik met een collega Sociale Vaardigheidstraining (SoVa) aan groepjes kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar volgens de ‘De Coole Kikker methode’.  Neem voor meer informatie contact met me op. 

 

Sessies met het kind

In de meeste gevallen komt het kind een aantal keer naar de praktijk. Spelenderwijs ontdekken we waar het kind mee aan de slag wil, waarbij het wordt gestimuleerd om zichzelf te ‘helpen’ en zelf een oplossing te vinden. Dit geeft een enorme boost voor het zelfvertrouwen. In de sessies maken we een uur plezier. Er is veel speelgoed aanwezig, zoals bordspelletjes en verkleedspullen, of we kunnen bijvoorbeeld zwaardvechten, tafelvoetballen of tekenen. Elke sessie is anders en de aanpak is altijd afgestemd op de behoeften en interesses van het kind. Het geeft veel voldoening om kinderen stralend naar buiten te zien gaan!

Bij kinderen die snel last hebben van overprikkeling zet ik – indien gewenst – Prikkelstorm Coachingskaarten in, waardoor zij zichzelf beter leren kennen en hun hoogsensitiviteit als kracht gaan zien. Door deze methode krijgt het kind inzicht in wat prikkels zijn, wanneer je merkt dat je overprikkeld bent en wat je kan doen bij overprikkeling. Deze werkwijze is ook bijzonder fijn voor ouders die meer inzicht willen krijgen in de gevoeligheid of sensitiviteit van hun kind. 

Daarnaast kan ik bij kinderen (en ouders) EFT (Emotional Freedom Technique, ook wel ’tapping’ genoemd) inzetten. Dit is een zeer effectieve manier om spanning in je lichaam op te ruimen. Ik vertel je er graag mee over! 

Sociale Vaardigheidstraining (SoVa) 

Ongeveer twee keer per jaar geef ik met een collega Sociale Vaardigheidstraining (SoVa) aan groepjes kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar volgens de ‘De Coole Kikker methode’. Neem voor meer informatie over deze training contact met me op. 

Kosten

Elke sessie (oudergesprek + sessie met kind) duurt 60 minuten en kost EUR 80,- inclusief BTW.

Afspraken dienen minimaal 24 uren van tevoren te worden afgezegd en zullen anders helaas in rekening worden gebracht.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. 

 Op dit moment wordt coaching helaas niet vergoed door verzekeraars. 

 

Reviews

Wat anderen zeggen

Moeder van dochter (8)

Voorafgaand aan de sessie vond onze dochter het spannend om naar Jasmijn toe te gaan, want ze wist niet goed wat ze kon verwachten. Jasmijn stelde onze dochter echter onmiddellijk op haar gemak, waardoor zij elke sessie met veel plezier naar Jasmijn ging. De inzet van spel werkte voor onze dochter heel goed waardoor zij gemakkelijk met Jasmijn in gesprek raakte en na een aantal sessies geen probleem meer ervaarde. 

Als ouders hebben we het contact met Jasmijn als erg plezierig ervaren. Ze luisterde goed naar ons, waardoor wij ons gehoord en gezien voelden. Bijzonder om te merken dat zij na een aantal sessies beter in haar vel zat.  

Jongen (10)

"Het was leuk en het was goed voor me."

Moeder van zoon (6)

"Jasmijn quickly developed a great interaction with our child which made him enthusiastic about each of their sessions together. It was lovely that our child was able to talk things through with someone so friendly. Towards us Jasmijn was always understanding and helpful and we are very satisfied with how the counselling went. "