Over Jasmijn

Hi! Mijn naam is Jasmijn Key en ik ben Kindercoach in Muiden en moeder van twee kinderen. 

Werken met kinderen en jongeren doe ik al heel lang met ontzettend veel plezier. Tijdens en na mijn rechtenstudie was ik griffier bij (o.a.) de kinderrechter en vrijwilliger bij een justitiële jeugdinrichting en de Kinder- en Jongerenrechtswinkel. Vanuit de wens om in de sociale sector te werken, heb ik na een aantal jaren de overstap gemaakt van de rechterlijke macht naar vrijwilligersorganisatie Humanitas. Als projectcoördinator heb ik daar vele Amsterdamse kinderen, ouders en vrijwilligers begeleid. Na zelf moeder te zijn geworden en te ervaren hoe prachtig én uitdagend het ouderschap kan zijn, heb ik mijn droom gevolgd om kinderen 1-op-1 te begeleiden en mijn eigen kindercoachingspraktijk te starten. 

De puurheid, speelsheid en veerkracht van kinderen inspireren mij; ieder kind is anders en tegelijkertijd precies goed zoals het is. Bij mij in de praktijk kan alles; ik vind niets gek of raar. In de begeleiding ga ik altijd uit van de krachten van het kind en zet deze verder in het licht, waardoor het kind met een positieve blik naar zichzelf kan kijken. 

Ieder kind voelt zich wel eens wat minder fijn of onbegrepen.

Als ouders merken dat hun kind niet lekker in z’n vel zit, hier last van heeft en het niet vanzelf overgaat, is dat vaak lastig om te zien. Weet dat je niet de enige bent! Een kortdurend traject bij mij is een goede stap en zorgt ervoor dat ouders meer inzicht krijgen in de belevingswereld en behoeften van hun kind. Daardoor – in combinatie met de positieve effecten van de coachingsessies op het kind – zal er weer meer onderlinge verbinding tussen ouders en hun kind komen.  Op een enthousiaste, warme manier en altijd afgestemd op de belevingswereld van het kind, ondersteun ik kinderen (en ouders) bij het oplossen van uiteenlopende klachten en het (her)ontdekken van kwaliteiten. Hierdoor ervaart het kind weer grip op zijn/haar leven. Als Kindercoach stimuleer ik het kind spelenderwijs om zichzelf te ‘helpen’ en een oplossing te vinden, want: “Het kind weet het, kan het en doet het!”. 

 

Van harte welkom in Muiden!

 

Ieder kind voelt zich wel eens wat minder fijn of onbegrepen.

Als je merkt dat jouw kind niet lekker in z’n vel zit, hier last van heeft en het niet vanzelf over gaat, is dat vaak lastig om te zien. Weet dat je niet de enige bent! Een kortdurend en laagdrempelig traject bij mij zorgt ervoor dat jullie als ouders zicht krijgen op de belevingswereld en behoeften van je kind. Door deze nieuwe inzichten en de positieve effecten van de coachingsessies op je kind, zal er weer meer onderlinge verbinding komen. Op een enthousiaste, warme manier en altijd afgestemd op de belevingswereld van het kind, ondersteun ik kinderen (en ouders) bij het oplossen van uiteenlopende klachten en het (her)ontdekken van kwaliteiten. Hierdoor ervaart het kind weer grip op zijn/haar leven. Als Kindercoach stimuleer ik het kind spelenderwijs om zichzelf te ‘helpen’ en een oplossing te vinden, want: “Het kind weet het, kan het en doet het!”  

Mijn diploma tot Integratieve Kindercoach heb ik behaald bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Om mezelf te blijven ontwikkelen heb ik regelmatig intervisie met collega’s en volg ik supervisie en nascholing. 

 

Andere trainingen/opleidingen die ik succesvol heb afgerond:

– ‘Een Taal Erbij’ (De Kontekst Gooise Meren);

– ‘EFT Plus voor kinderen’ (Wouthiera Crommelin); 

– ‘Prikkelstormcoaching’ (Karin Janssen);

–  ‘De Coole Kikker Sociale Vaardigheidstraining voor kinderen van 9-12 jaar’ (Anne Kooijman)

– ‘Ontwikkelingspsychologie en Psychopathologie bij Kinderen en Jongeren’ (RINO Groep); 

– ‘Psychosociale Basiskennis’ (Nederlandse Academie voor Psychotherapie).

 

Zie ook mijn profiel op LinkedIn

 

De opleiding tot Integratieve Kindercoach heb ik afgerond bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

Zie ook mijn profiel op LinkedIn

Reviews

Wat anderen zeggen

Moeder van dochter (8)

Voorafgaand aan de sessie vond onze dochter het spannend om naar Jasmijn toe te gaan, want ze wist niet goed wat ze kon verwachten. Jasmijn stelde onze dochter echter onmiddellijk op haar gemak, waardoor zij elke sessie met veel plezier naar Jasmijn ging. De inzet van spel werkte voor onze dochter heel goed waardoor zij gemakkelijk met Jasmijn in gesprek raakte en na een aantal sessies geen probleem meer ervaarde. 

Als ouders hebben we het contact met Jasmijn als erg plezierig ervaren. Ze luisterde goed naar ons, waardoor wij ons gehoord en gezien voelden. Bijzonder om te merken dat zij na een aantal sessies beter in haar vel zat.